PalestinSemasa

Seorang wanita Palestin ditembak berhampiran bandar Hebron

HEBRON: Tentera zionis israel telah melepaskan tembakan ke arah seorang wanita Palestin berhampiran persimpangan Gosh Etzion, selatan bandar Hebron di Tebing Barat yang dijajah, menurut sumber keselamtan.

Wanita Palestin itu dikenali sebagai Fatima Shaheen, 33, dari kem pelarian Deheisheh di Bethlehem, mengalami kecederaan ringan selepas terkena tembaka di bahu dan kaki oleh tentera.

Kredit Foto Twitter WAFA News Agency

Dalam pada itu, peneroka israel juga telah menceroboh rumah dan harta banda penduduk Palestin di kawasan Tebing Barat yang dijajah.

Peneroka israel mengamuk di bandar Kufl Haris, Tebing Barat utara, utara Salfit, menyerang rumah dan merosakkan harta benda, kata sumber tempatan kepada WAFA.

Mereka berkata berpuluh-puluh peneroka menceroboh masuk ke bandar di bawah perlindungan tentera zionis yang ketat untuk melakukan ritual keagamaan dan kemudian mengamuk, menjerit, menari di jalanan, menjerit slogan anti-Arab dan menyerang rumah dengan batu sehingga menyebabkan kerosakan harta awam yang lain.

BACA JUGA
Penghujung kekejaman Yahudi menurut Nabi SAW

Rakyat Palestin dizalimi setiap hari, tanah mereka dirampas oleh peneroka haram israel.

Kini mereka dijajah dan dipaksa merempat dibumi sendiri.

Sumbangan anda untuk rakyat Gaza & Palestin  sangat diperlukan dalam usaha meringankan penderitaan mereka.

Klik:
www.tabunggaza.com

ATAU menerusi

Akaun Maybank

Tabung Kemanusiaan MAPIM (Dana MAPIM):
5622 6354 0066

MAPIM Malaysia boleh dihubungi menerusi talian Hotline MAPIM Malaysia iaitu 1300-888-038 (Isnin-Jumaat 9am-6pm) atau whatapps 012-800-2016

Ikuti update terkini
https://t.me/MapimMalaysia

Related Articles

Back to top button