Semasa

Perdana Menteri, isteri zahir ucapan Hari Raya Aidiladha kepada Keluarga Malaysia

KUALA LUMPUR : Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan isteri Datin Seri Muhaini Zainal Abidin mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidiladha kepada semua Keluarga Malaysia yang beragama Islam.

Beliau menzahirkan ucapan tersebut menerusi satu hantaran di Facebook dan menzahirkan rasa syukur kerana seluruh muslimin dan muslimat dapat kembali meraikan sepenuhnya perayaan tersebut pada tahun ini selepas dua tahun berdepan dengan pandemik Covid-19.

“Selamat menunaikan ibadah korban saya ucapkan kepada umat Islam yang melaksanakan ibadah korban. Kesanggupan berkorban harta kekayaan bagi membantu yang daif adalah diseru dalam Islam.

“Sesungguhnya Hari Raya Aidiladha pada kali ini disambut dengan penuh keinsafan, pengorbanan, kebersamaan dan kesyukuran. Ia adalah simbol ketaatan, ketakwaan dan kehambaan kita kepada Maha Pencipta,” menurut hantaran tersebut.

Dalam pada itu, Perdana Menteri turut mengingatkan kepada seluruh Keluarga Malaysia berhati-hati ketika memandu untuk pulang ke kampung dan mendoakan agar semua selamat tiba ke destinasi

Beliau juga mengambil kesempatan untuk menitipkan doa kepada kesemua 14,000 jemaah Malaysia yang menjadi tetamu Allah SWT di Tanah Suci Mekah pada tahun ini semoga dikurniakan haji yang mabrur.

Adli Effendy

Editor & News Anchor for Ummah Today

Related Articles

Back to top button