InspirasiKesihatan

Jaga kecantikan wajah amanah kurniaan Ilahi

Kitsui Korean White Skincare, Halal untuk kulit yang lebih cerah, sihat, bersih dan licin – Sesuai untuk kulit kering dan sensitif

Menjaga kecantikan atau ketampanan dalam penampilan seharian merupakan antara perkara yang dituntut dalam Islam sebagai simbolik Islam itu agama yang bersih dan suci.

Bagaimanapun, dalam sibuk kita menjaga kekemasan dan kecantikan diri, haruslah diingat bahawa apa sahaja bahan yang digunakan mestilah dijamin halal dan tidak mendatangkan kemudaratan.

Berdasarkan firman Allah SWT :

وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَائِثَ

Maksudnya: Dan Dia menghalalkan bagi mereka segala benda yang baik, dan mengharamkan kepada mereka segala benda yang buruk.

(Surah al-A’raf: 157)

Oleh itu, untuk mendapatkan kulit yang cerah, sihat, bersih, licin dan berseri, gunalah Kitsui Korean White Skincare yang dirumus khas daripada bahan semulajadi.

Kitsui ini diformulasikan secara unik untuk para pengguna dengan Ramuan Halal Semulajadi yang dipilih khas dari bahan yang terbaik untuk keperluan pemakanan gaya hidup moden harian.

Jangan risau, Kitsui Korean White Skincare ini juga bebas daripada bahan-bahan  berbahaya antaranya sumber haiwan, pewarna tiruan, paraben, bahan toksin, sulfat, pewangi, paraffin dan silikon.

Semua produk Kitsui Skincare bebas dari alkohol dan hanya menggunakan Essential Oil sebagai pewangi semulajadi

Selain itu, Kitsui Korean White Skincare juga sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit kering dan juga berminyak.

Dengan adanya set lengkap untuk penjagaan kulit muka, meliputi pencuci muka, toner, serum dan moisturizer, pengguna boleh menikmati penjagaan kulit yang sempurna.

Kitsui Skincare : Korean  White Cleansing Gel (Normal & Dry Skin)

 Korean White Cleansing Gel memfokuskan pada kelembapan kulit dan  pencerahan di mana ia sesuai untuk kulit kering dan sensitif.

Ia juga dapat membersihkan kulit tanpa menyebabkan kulit menjadi kering, mencegah tanda-tanda penuaan, mencerahkan kulit  dan  membantu meneutralkan radikal berbahaya yang merupakan salah satu punca penuaan.Bahan-bahan yang terkandung ialah Niacinamide (Vitamin B3), Coenzyme Q10 dan Vitamin E untuk penghidratan kulit.

Kitsui Skincare : Korean White Toning Lotion

 Korean White Toning Lotion, bahan-bahan yang terkandung iaitu Galactomyces (Air Beras) membantu untuk mengurangkan saiz liang pori dan mencerahkan kulit.

Dalam toner ini juga terkandung Coenzyme Q10 yang dapat menegangkan dan  memberi keanjalan pada kulit wajah juga Rosemary yang membantu mengurangkan pigmentasi dan pada masa sama memperbaiki tona kulit.

Kitsui Skincare : Korean White Essence Serum

Kitsui Skincare : Korean White Essence Serum sesuai untuk semua jenis kulit kerana ia mengandungi konsentrat bahan aktif bagi memperbaiki masalah kulit wajah.

Tekstur yang lebih ringan sehingga mudah menyirap pada kulit dan mampu mencerahkan kulit dengan adanya bahan seperti Niacinamide (Vitamin B3), Rosemary dan Coenzyme Q10. 

Kitsui Skincare : Korean White Mosturizer (Day & Night)

Kitsui Skincare : Korean White Mosturizer (Day & Night) khas untuk mencerahkan kulit dan sesuai untuk kulit kering dan sensitif.

Kandungan seperti Hyaluronic acid membantu untuk mengurangkan masalah kulit kusam dan warna kulit tidak sekata. Coenzyme Q10 yang ada dalam produk ini dapat melambatkan tanda-tanda penuaan, bintik hitam, garis halus dan kedutan pada wajah.

Kitsui juga komited untuk menyediakan penyelidikan saintifik melalui penyelidikan  inovatif,  dihasilkan dalam kemudahan  lengkap bertaraf GMP.

Lebih menarik, Kitsui mendapat kelulusan KKM dan disahkan Halal oleh JAKIM.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai keistimewaan Kitsui Korean White Skincare ini, anda boleh layari https://kitsui.com.my/ dan di Shopee Mall https://shopee.com.my/kitsui.my.hq

Instagram : https://instagram.com/kitsuimalaysia

Facebook : https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/

Youtube : https://www.youtube.com/c/KitsuiBeauty

Tiktok : https://vt.tiktok.com/ZSJUoshPn/

 

Related Articles

Back to top button