PalestinSemasa

Remaja Palestin berusia 18 tahun mangsa korban tentera israel

RAMALLAH: Dua rakyat Palestin ditembak oleh tentera Israel semasa operasi berhampiran Ramallah di Tebing Barat, di mana ia adalah wilayah yang diduduki zionis. Menurut sumber Palestine Online, serangan terhadap dua remaja itu berlaku di Perkampungan Sinjil, sebelah utara Ramallah.

Musab Mohammad Nafal,18 tahun, cedera parah & dilaporkan terbunuh.

Seorang remaja Palestin yang terkorban, Musab Mohammad Nafal berusia 18 tahun telah cedera parah oleh peluru hidup israel di jantung. Dia dikejarkan ke Kompleks Perubatan Palestin di Ramallah di mana dia meninggal dunia akibat lukanya, lapor Kementerian Kesihatan Palestin.

Seorang lagi warga Palestin cedera parah oleh tentera pendudukan israel semasa kejadian yang sama.

Sumber tempatan memberitahu WAFA bahawa askar israel melepaskan tembakan tanpa sebab ke arah dua rakyat Palestin ketika mereka berjalan di atas jalan tanah berhampiran bandar itu, mencederakan kedua-duanya.

Sementara Nafal, yang kemudiannya diumumkan meninggal dunia, telah diserahkan oleh tentera israel kepada pasukan perubatan Palestin, seorang lagi, yang identitinya masih tidak diketahui, telah ditangkap oleh tentera.

Rakyat Palestin dizalimi setiap hari, tanah mereka dirampas oleh peneroka haram israel.

Kini mereka dijajah dan dipaksa merempat dibumi sendiri.

Sumbangan anda untuk rakyat Gaza & Palestin  sangat diperlukan dalam usaha meringankan penderitaan mereka.

Klik :

www.tabunggaza.com

ATAU menerusi Akaun Maybank Dana MAPIM :

5628 3463 6620

MAPIM Malaysia boleh dihubungi menerusi talian Hotline MAPIM Malaysia iaitu 1300-888-038 (Isnin-Jumaat 9am-6pm) atau whatapps 012-800-2016

Ikuti update terkini

https://t.me/MapimMalaysia

Adli Effendy

Editor & News Anchor for Ummah Today

Related Articles

Back to top button