Covid19KemanusiaanSemasa
Trending

Terus Jelajah Seluruh Malaysia – Siri Jelajah Ummah

 

Majlis Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) meneruskan lagi siri jelajah mambantu rakyat Malaysia di sebelah utara. Kesinambungan daripada misi semasa bulan Ramadhan yang lalu untuk membantu rakyat Malaysia yang telah terkesan terhadap pandemik Covid-19 CEO MAPIM menyatakan misi ‘follow-up’ kali ini adalah untuk menyelesaikan beberapa perkara yang telah dijanjikan semasa misi pertama tempoh hari.

Memulakan ‘Follow-Up Mission’ selepas kejayaan luar jangka melaksanakan Jelajah Peduli Ummah (siri Utara) yang lalu, kali ini misi diteruskan dengan pelbagai objektif penting manfaat Ummah seperti:
▪️membaiki 10 rumah asnaf & fakir
▪️ melawat tapak cdgn Ladang Ummah 1
▪️ melawat tapak cdgn Ladang Ummah 2
▪️ melawat tapak cdgn Perkampungan Ummah (50 Rumah Asnaf MAPIM Malaysia)
▪️Hantar kotak bantuan Asnaf
▪️ Mesyuarat khas jalin kerjasama Agensi dan Ngo tempatan

Misi kali ini akan berlangsung selama 10 hari dan meliputi 8 wilayah utama seperti Temerloh, Jerantut, (Pahang) Lenggong, (Perak) Sik, Kodiang, Baling, Alor Star, (Kedah) Penaga, (Pulau Pinang)
_____________________________________________________
2 KAEDAH UNTUK MENYUMBANG KE TABUNG KEMANUSIAAN MAPIM

MAPIM Malaysia menjemput sahabat penderma budiman untuk menghulurkan sumbangan kepada saudara kita yang diuji dengan bencana dan kemiskinan di dalam dan luar negara dengan hanya RM200, RM300, RM500, RM3,000 & RM5,000 untuk bekalan bantuan makanan serta khidmat Ummah Mobile Clinic serta bantuan khidmat lain. Sumbangan boleh dibuat melalui:

www.BantuUmmah.com

ATAU

menerusi Akaun Maybank TABUNG KEMANUSIAAN MAPIM 562263-540066.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button