KepenggunaanSemasa

Tren Mekah-Madinah tingkat perkhidmatan 126 kali sehari sepanjang musim haji

RIYADH: Saudi Railways meningkatkan perkhidmatannya di laluan Ekspres Haramain sepanjang musim haji tahun ini untuk menyediakan lebih 3,400 perjalanan yang akan menawarkan lebih 1.5 juta tempat duduk untuk jemaah haji, lapor Agensi media Saudi pada Isnin.

Tambah laporan portal berita ArabNews, ini bermakna perkhidmatan kereta api berkelajuan tinggi berkenaan yang membolehkan jemaah haji melakukan perjalanan antara Mekah dan Madinah dalam masa hanya dua jam 20 minit itu akan menjalankan 126 perjalanan sehari di laluan tersebut.

Naib Presiden Haramain, Rayan Al-Harbi mengesahkan semua operasi kereta api untuk musim haji mengikut perancangan yang ditetapkan.

Pada bulan Ramadan tahun ini, perkhidmatan Ekspres Haramain telah membawa lebih daripada 818,000 penumpang dalam lebih daripada 2,540 perjalanan iaitu peningkatan sebanyak 265 peratus berbanding dengan tempoh yang sama tahun lalu.


Mari melaksanakan ibadah korban 2023/1444H bersama MAPIM Malaysia.

Mengapa MAPIM Malaysia?

✅ Haiwan ternak yang berkualiti dan terpilih.
✅ Antara harga termurah dipasaran
✅ Reputasi MAPIM yang dipercayai.
✅ Memudahkan urusan anda dari mula sampai akhir.

Ibadah korban adalah Sunat Muakkad iaitu sunat yang DI TUNTUT bagi umat Islam mengerjakannya.

Insyaallah ibadah korban yang dilakukan dengan penuh ketakwaan dan keikhlasan akan mendapat ganjaran besar yang berlipat ganda dari Allah SWT.

“Pada setiap helai bulunya itu kita akan memperoleh satu kebaikan.”  
(HR. Ahmad dan Ibnu Majah)

Sertai ibadah korban bersama MAPIM Malaysia, layari  www.ibadahqurban.com

ATAU

MAPIM Malaysia boleh dihubungi menerusi talian Hotline MAPIM Malaysia iaitu 1300-888-038 (Isnin-Jumaat 9am-6pm) atau whatapps 012-800-2016. 

Ikuti update terkini
https://t.me/MapimMalaysia

Adli Effendy

Editor & News Anchor for Ummah Today

Related Articles

Back to top button