Semasa

“Otak perempuan otak power” tema Persidangan Neuro 2021

BANGI : Neuroversiti menganjurkan Persidangan Neuro tahunan bermula 31 Disember 2021 sehingga 1 Januari 2022 bersama panel jemputan khas.

Persidangan Neuro ialah program tahunan di bawah neuroversiti yang memfokuskan bagaimana prestasi otak setiap manusia.

Tema O.P.O.P. yang bermaksud Otak Perempuan, Otak Power (O.P.O.P.) menjadi tema persidangan tahun ini yang dipilih oleh pakar motivasi, Dr. Rizal Abu Bakar yang mempunyai kepakaran dalam bidang neurologi.

Neuroversiti menjadi satu branding untuk persidangan Neuro yang menjadi perhatian orang ramai sejak 2017.

Menurut Dr. Rizal, kali ini O.P.O.P. menjadi tema untuk tahun 2021 kerana peserta persidangan Neuro hampir 90 peratus adalah wanita dan juga permintaan pengikut Neuroversiti dari Indonesia.

Tetamu istimewa adalah panel khas dari Australia yang turut sesuai dengan bidang tema mereka iaitu Dr. Raja Yasmin dan Dr. Lara bagi memeriahkan persidangan kali ini.

Ia merupakan peluang bagi menjalin rangkaian bersama ahli-ahli akademik dan pakar lain dalam bidang penyelidikan yang sama atau serupa untuk berkongsi pandangan mengenai perkembangan dan kemajuan teknologi terkini.

Harapan Dr. Rizal untuk persidangan kali ini adalah ilmu yang dikongsi kali ini menjadi manfaat kepada orang ramai dan lebih terdedah tentang ilmu neurologi sesuai dengan tema yang dipilih kali ini.

Oleh Ummi Fatihah wartawan pelatih UiTM

 

 

Related Articles

Back to top button