Bantuan MAPIM Di GazaSemasa

RD Club Malaysia sumbangkan hasil kutipan jualan ‘mask’ ke tabung Gaza melalui MAPIM Malaysia

Mat motor berjiwa kesukarelawanan

KAJANG : RD Club Malaysia sudah tidak asing dalam sokongannya kepada perjuangan rakyat Palestin. Bukan sekadar menyatakan sokongan, mereka juga menzahirkannya dengan memberikan sumbangan kepada tabung Palestin.

Sokongan RD Club Malaysia untuk Palestin bukan sekadar bermusim, tetapi ia sentiasa berterusan. Ini dibuktikan apabila MAPIM Malaysia telah menerima kunjungan daripada RD Club Malaysia pada 1 Julai semalam.

Presiden RD Club Malaysia, Azhanyzam Bin Zakaria bersama empat orang wakilnya tiba ke Wisma MAPIM Malaysia bagi menyampaikan hasil sumbangan jualan pelitup muka daripada kelab itu sendiri.

Menurut Presiden RD Club Malaysia, “Kami memilih MAPIM sebagai penerima sumbangan atas faktor gerak kerja yang dijalankan oleh MAPIM Malaysia yang dapat dilihat dijalankan di luar dan di dalam negara. Selain itu, kami juga meyakini bahawa MAPIM Malaysia lebih efisyen dalam menyampaikan amanah kami.”

Setiausaha Agung MAPIM Malaysia, Mejar Bersekutu (PA) Zulhanis Zainol, telah menerima kunjungan mereka dengan hati yang terbuka serta meluangkan masa menerangkan gerak kerja yang dijalankan oleh MAPIM Malaysia kepada mereka.

Menurut Mejar Zulhanis, “Kita meraikan segala bentuk bantuan daripada semua golongan sama ada kewangan, fizikal mahupun kepakaran. Kami sangat kagum dengan kelab RD ini yang sudah lama tetapi sentiasa relevan pada zaman sekarang. Malah kami juga sentiasa menyokong apa sahaja aktiviti kelab motosikal. Kami tidak pilih bulu. Siapa sahaja yang datang ke MAPIM akan kami raikan. Kerana untuk kami, semua orang mampu menjadi aktivis kemanusiaan. Ia bergantung pada keinginan dan semangat individu tersebut. MAPIM terharu dan mengucapkan berbanyak terima kasih kepada RD club kerana memilih MAPIM. Semoga aktiviti kemanusiaan mereka ini menjadi inspirasi kepada semua kelab bermotosikal di Malaysia.”

Artikel oleh : Azmir Zulhanis


MASA UNTUK BERTINDAK!
Sumbangan anda untuk rakyat Palestin yang menderita sangat diperlukan.

Klik :
http://tabunggaza.com

ATAU menerusi Akaun MaybankDana MAPIM :
5628 3463 6620

MAPIM Malaysia boleh dihubungi menerusi talian Hotline MAPIM Malaysia iaitu 1300-888-038 (Isnin-Jumaat 9am-6pm) atau whatapps 012-800-2016

Ikuti update terkini
https://t.me/MapimMalaysia

Related Articles

Back to top button