Semasa

PM mengucapkan terima kasih kepada PDRM

KUALA LUMPUR : Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengucapkan terima kasih kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) atas peranannya dalam menguatkuasakan undang-undang dan memastikan rantaian COVID-19 negara dapat diputuskan.

Beliau menyatakan dalam hantaran di Facebook bahawa tugas pasukan polis menjadi semakin berat ketika  Malaysia menghadapi wabak COVID-19.

“Saya mengucapkan terima kasih yang tulus kepada pasukan polis yang tugasnya bukan sahaja kuatkuasakan undang-undang tetapi juga memastikan bahawa usaha-usaha dilakukan untuk memecahkan rantai COVID-19 melalui sekatan jalan raya dan pasukan petugas pematuhan prosedur operasi standard,” tambahnya.

Beliau juga memuji pasukan polis kerana bekerjasama dengan Angkatan Bersenjata Malaysia untuk mencegah sempadan negara daripada diceroboh oleh pendatang haram yang mungkin membawa virus COVID-19 bersama mereka melalui Operasi Benteng.

Ismail Sabri juga mengucapkan terima kasih kepada Kementerian Dalam Negeri dan Ketua Polis Negara Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani kerana menaikkan taraf Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Bera daripada Gred C ke Gred B.

“Jumlah pegawai polis sekarang dapat diperluas dari 300 menjadi 400-600 orang. Terus memberikan perkhidmatan  terbaik untuk keselamatan dan kesejahteraan Keluaga Malaysia (Keluarga Malaysia) Bera yang dihargai.

Perdana menteri juga mengucapkan tahniah kepada Supt Mansor Samsudin, kepala polisi daerah Bera, dan timbalannya, DSP N. Kumaran, atas kenaikan pangkat mereka.

Oleh Ummi Fatihah wartawan pelatih UiTM

Related Articles

Back to top button