DomestikSemasa

Mobile Clinic MAIWP-MAPIM santuni kariah di 3 lokasi sekitar KL

KUALA LUMPUR: Program bas double decker Mobile Clinic anjuran Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dengan kerjasama Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) mendapat sambutan yang sangat baik di tiga lokasi pada Jumaat. Hari ini, program diteruskan ke Taman Danau Kota, Setapak.

Jumlah penduduk yang mendapat rawatan secara percuma Jumaat lalu oleh dua orang doktor sepanjang program tersebut melebihi jangkaan iaitu seramai 60 orang di Masjid Usamad Bin Zaid, 53 orang di Surau Jumaat Al Husna Seri Semarak dan 45 orang di Masjid Al-Muttaqin sekaligus menjadikan jumlah keseluruhan melebihi 150 orang di ketiga-tiga tempat itu.

 

Menurut Mursyid Abdul Hamid, Pengerusi dan pegawai tadbir Agama Zon 4 di Masjid Usamah bin Zaid,  dia sangat berbesar hati sekiranya program seperti ini acap kali dilakukan dan saya mengucapkan terima kasih kepada pasukan MAIWP-MAPIM yang tidak kenal penat lelah untuk memantau kesihatan anak kariah di masjid dan juga surau. 


“Saya berasa lega dan bersyukur kerana program Mobile Clinic MAIWP-MAPIM ini datang ke tempat kami, bukan senang nak dapat rawatan secara percuma di tempat-tempat lain, terima kasih MAIWP-MAPIM,” kata Zamri bin Daud, 56, salah seorang kariah di Masjid Usamah Bin Zaid. 

Mereka yang hadir ke Program bas double decker Mobile Clinic MAIWP-MAPIM akan mendapat perkhidmatan konsultasi bersama pegawai kesihatan yang bertauliah dan berpengalaman. Mereka juga dapat menjimatkan kos membeli ubat-ubatan kerana khidmat ubatan secara percuma disediakan kepada semua pesakit atas nasihat dan pemantauan dari pegawai kesihatan yang bertugas.

Program bas double decker Mobile Clinic MAIWP-MAPIM akan terus diadakan di tempat-tempat lain pada setiap minggu bagi memberikan khidmat pemeriksaan serta ubat-ubatan secara percuma kepada mereka yang memerlukan.

Anda semua boleh mendapatkan khidmat rawatan kesihatan secara percuma di tempat-tempat yang disediakan pada setiap minggu. Untuk rekod, sebelum ini, program bas double decker Mobile Clinic MAIWP-MAPIM telah menyantuni kariah di Surau Jumaat Al Husna, Seri Semarak.

Lokasi Mobile Clinic MAIWP-MAPIM pada hari ini

 

Related Articles

Back to top button